prototypsag

Prototypsåg 1989

Sågenhet

Såg med datamåttställare 2013

Uppfinnaren Stig Blom konstruerade och byggde den första Ecosågen redan 1989. Byggplatsen var i en carport på gården i Delsbo. Redan första sågade brädan gav vid handen att det här var en innovation som var mycket intressant.

Ett företag i Järvsö tillverkade den första versionen av sågarna som hade en svetsad balkkonstruktion och var målade i blå färg.

År 1995 skedde en rejäl produktionsanpassning av produkten och beslut fattades om att frångå balkkonstruktion med mycket svets och riktning till förmån för modulbygge med i huvudsak laserskuren, bockad stålplåt. Denna andra version av sågarna är målade i mörkgrön färg.

2012 drabbades grundaren Stig Blom av en svårartad sjukdom och gick bort våren 2013, och företagen tog en time-out för att lösa arvsfrågor och fundera på framtiden.

2015 övertogs verksamheten av Roland och Rikard Davidsson i Kumla. Vi har sedan tidigare samarbetat med Stig och bl.a. tillverkat och monterat datamåttställare till Ecosågen. All konstruktion,och tillverkning sker i Sverige.